Marts - april 2022

Filmvisning af Oscar-nomineret film fra Bhutan: ‘Skolen ved Verdens Ende (A Yak in the Classroom)'

Kom til premiere på Bhutanesisk film med oplæg fra foreningen.


  • 27. april 2022 (Grand Teatret, København) Forpremiere
  • 5. maj 2022 (Biffen Nordkraft, Aalborg)
  • 2. juni 2022 (Kinorevyen, Skørping)


Skolen ved verdens ende ́ hedder filmen, og det er ikke helt forkert, for Lunana er vitterligt den fjerneste dal i det bhutanske Himalaya – otte dagvandringer fra nærmeste by og uden elektricitet, internet og hvad en moderne bybo ellers måtte havebrug for. Og en sådan en er Ugyen, der bor i Bhutans hovedstad Thimphu, men egentlig drømmer om at Iytte til Australien og gørekarriere som musiker. Desværre har hans chef lagt helt andreplaner for ham. Som sidste led i uddannelsen udstationeres hansom lærer i Lunana. Manglen på moderne bekvemmelighedergiver Ugyen abstinenser, men de mennesker, han møder, viser sighurtigt at kunne opveje alle afsavn.


Bhutan er kendt for at have aIøst brutto-national-produktet med en slags brutto-lykke-index, og det smitter – især i disse tider. Udover sin opløftende historie og et højst charmerende persongalleri (inklusive yakoksen, sombor i skolens klasseværelse), så er filmens bjergtagende landskaber nok til at sende én i svingninger.


Ikke sært, at detamerikanske Film Akademi mente, at 2lmen er en Oscar værdig.


Billetter bestilles hos biografen selv. Forestillingen er åben for alle.